Soğan Çorbası için Malzemeler;
** 6 bardak yağsız et suyu
** 4 adet orta boy soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
** 2 çorba kaşığı un
** 2 yumurta sarısı
** 1 su bardağı süt
** 3 çay kaşığı tuz
Soğan Çorbası Yapılışı;
** İnce doğranmış soğan yağla az ateşte hafif pembeleştirilir. Un ilave edilir. Birkaç kere de un ile çevrilir.
** Ilık et suyu veya soğuk su konur. Hafif ateşte yarım saat pişirilir.
** Süzgeçten ezerek geçirilir. Tuz atılır. Tekrar ateşe konur. Bir taşım kaynatılır.
** Çırpılan yumurta sarılarına soğuk süt katılır. Kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edilir. Kaynama derecesinde ateşten alınır.
** Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. Servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder