User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2011-11-27 - Yemek Tarifleri

Aralık 02, 2011

Ispanak Püresi


Ispanak Püresi

Ispanak Püresi


Ispanak Püresi için Malzemeler;

** 1 kg ıspanak
** 1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** yarım çorba kaşığı un
** 1 su bardağı süt
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1,5 çay kaşığı tuz

Ispanak Püresi Yapılışı;
** Ispanak ayıklanır. Hafif ateşte kendi suyu ile haşlanır. İki havuç arasına sıkılarak fazla suyu akıtılır. İnce kıyılır.
** Unla yağ hafif ateşte sararmadan, beyaz renk alıncaya kadar kavrulur.
** Önce ıspanak, hemen ardından süt konur. Karıştırarak 1-2 dk pişirilir. Karabiber, tuz ilave edilip ateşten alınır.



Aralık 01, 2011

Ispanak Suflesi

Ispanak Suflesi

Ispanak Suflesi


Ispanak Suflesi için Malzemeler;

** 500 gr ıspanak
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
** 2 çorba kaşığı un
** 1 su bardağı süt
** 2 yumurta
** 1 çay kaşığı karabiber
** yarım çay kaşığı kırmızı biber
** 2 çay kaşığı tuz

Ispanak Suflesi Yapılışı;

** Ispanak ayıklanır, yıkanır. Hafif ateşte kendi suyu ile haşlanır. İki avuç arasında sıkılarak fazla suyu akıtılır. İnce kıyılır.
** Unla yağ sararmadan kavrulur. Soğuk süt birden konup karıştırılır. Bir taşım kaynayınca ateşten alınır.
** Ilınınca kıyılmış ıspanak, yumurta sarıları, kaşar peynirin yarısı, tuz, karabiber ilave edilip karıştırılır.
** Ayrılan yumurta akları bir fiske tuz konup çırpılarak katı haline getirilir. Ispanak karışımına karıştırılır.
** İçi yağlanmış, fırına girebilecek bir kaba alınır. Üzerine kalan kaşar peyniri rendesi serpilir. Kırmızı biber ekilir.
** Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında kırk beş dk pişirilir. Bekletilmeden sıcak servis yapılır.




Kasım 29, 2011

Karnıbahar ( Karnabahar )


Karnıbahar ( Karnabahar )

Karnıbahar ( Karnabahar )


Karnabahar (karnabahar) için Malzemeler;

** 1 tane orta boy karnabahar
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
** 2 çorba kaşığı un
** 2,5 su bardağı süt
** 1 çay kaşığı karnabahar
** yarım çay kaşığı kırmızı biber
** tuz

Karnabahar (karnabahar) Yapılışı;

** Karnabahar temizlenir, yıkanır, koçanı oyularak çıkarılır. Az su ile hafif ateşte haşlanır.
** Un, yağ kısık ateşte pembeleşmeden kavrulur. Soğuk süt birden konup karıştırılır. Bir çay kaşığı tuz atılır. Bir – iki dk karıştırarak pişirilir. Ateşten alınır.
** Haşlanan karnabahar parçalara bölünür. Tuz, karabiber ekilir.
** Ateşe dayanıklı cam veya fırına girebilecek herhangi bir kaba, hazırlanan salçanın üçte biri konur. Karnabahar üzerine sıralanır. Kalan salça karnıbaharın üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendesi, kırmızı biber serpilir.
** Kızgın fırında pembe renkte kızartılır. Sıcak sıcak sofraya alınır.



Kasım 28, 2011

İmambayıldı


İmambayıldı

İmambayıldı


İmambayıldı için Malzemeler;

** 8-10 adet küçük düzgün patlıcan
** 1 su bardağı zeytinyağı
** 3 orta boy soğan
** 5 orta boy domates
** 4 yeşil sivri biber
** yarım demet maydanoz
** 8-10 diş sarımsak
** 1 çay kaşığı şeker
** tuz

İmambayıldı Yapılışı;

** Patlıcanların başları kesilir. Yıkanıp alaca soyulur. Ortasındaki etli kısım oyularak çıkarılır. İçleri tuzlanır.
** İnce yarım halkalara doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, biber, sarımsak, soyularak küçük doğranmış 4 domates, patlıcanların içinden oyularak çıkarılıp kıyılmış patlıcan içi, şeker, 2 çay kaşığı tuz geniş bir kapta karıştırılır.
** İç patlıcanların oyuk kısımlarına doldurulur. Üzerlerine yarım dilimlere kesilmiş domatesler konur.
** Üzerine zeytinyağı gezdirilip kapak kapatılır. Kısık ateşte, sebzeler kendi suyu ile yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir.
** tenceresinde ağzı kapalı olarak soğutulur. Ara sıra kapakta biriken su dışarı süzülür.

Önemli : İmambayıldı, iç kavrularak, patlıcanlar yağda kızartılarak hazırlanabilir.
İçe yarım demet kıyılmış dereotu kullanılarak, patlıcan yerine kabakla yapılabilir.


Zeytinyağlı Kereviz


Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz



Zeytinyağlı Kereviz için Malzemeler;

** 1 kg orta büyüklükte kereviz
** yarım su bardağı zeytinyağı
** 1 su bardağı arpacık soğanı ya da 3 kuru soğan
** yarım su bardağı konserve iç bezelye
** 2 orta boy patates
** 1 küçük havuç
** yarım demet maydanoz
** yarım demet dereotu
** 1 limon
** 1 çay kaşığı şeker
** 2,5 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı;

** Ayıklanmış arpacık soğanı veya kuşbaşı doğranmış soğan, küçük küplere doğranmış patates, havuç kısa süre zeytinyağında kavrulur.
** Kıyılmış dereotu, maydanoz, şeker, bezelye, tuz konur ve karıştırılır.
** Kerevizler yıkanır. Talaş kısmı soyulup çıkarılır. İkiye bölünerek ortaları oyulur.
** Oyuk kısımları üste gelecek şekilde bir tepsi veya geniş tencereye sıralanır. İçlerine hazırlanan iç doldurulur. Kalanı kenarlarına yayılır.
** 1,5 bardak su bardağı sıcak su konup kapağı kapatılır. Kaynayınca ateşi kısılıp hafif ateşte pişirilir.
** Ocaktan alınacağına yakın üzerine limon suyu gezdirilir.
** Piştiği kapta soğutulur. Parçalanmadan servis tabağına alınır. Kalan iç aralarına konur. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilir.


Zeytinyağlı Enginar


Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar



Zeytinyağlı Enginar için Malzemeler;

** 6 adet enginar
** 1 su bardağı arpacık soğanı
** Yarım su bardağı zeytinyağı
** yarım su bardağı konserve iç bezelye
** yarım demet dereotu
** 2 orta boy patates
** 1 orta boy havuç
** 1 limon
** 1 çay kaşığı şeker
** 1 tatlı kaşığı un
** tuz

Zeytinyağlı Enginar Yapılışı;

** Enginarların yeşil yaprakları koparılır. Sapları dibinden kesilir. Sarı ve körpe yaprakların kaldığı uç kesim, yeşil kısma yakın yerden kesilir. Yüzeyi fazla derine inmeden soyulur. Ortası kaşıkla temizlenir. Limonlu, unlu suya atılır.
** Enginarlar körpe ise, sapların dışındaki odunsu kısım soyulur. Özü alınır. Küçük parçalara doğranıp enginara katılır.
** Ayıklanmış arpacık soğanı, küçük kuşbaşı doğranmış havuç, hazırlanmış enginarlar bir tencereye konur. Zeytinyağı, şeker, iki çay kaşığı tuz, iki çorba kaşığı limon suyu, iki su bardağı kaynar su ilave edilir. Hafif ateşte, kapağı açılmadan yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Bezelye, küçük kuşbaşı doğranmış patates konur. Patates yumuşayıp suyu yemeğin dörtte birinde kalınca ateşten alınır. Kapak açılmadan tenceresinde soğutulur.
** Enginarlar servis tabağına alınır. İçleri tenceredeki pişmiş harçla doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.


Zeytinyağlı Bakla


Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla


Zeytinyağlı Bakla için Malzemeler;

** 1 Kg taze Bakla
** Yarım su bardağı zeytinyağı
** 2 orta boy soğan
** 1 tatlı kaşığı un
** 2 çay kaşığı şeker
** 3 çay kaşığı tuz
** Yarım demek dereotu
** 1,5 su bardağı yoğurt

Zeytinyağlı Bakla Yapılışı;

** Bakla yıkanı, ayıklanır, bir tencereye konur.
** ince doğranmış soğan zeytinyağı, şeker, tuz, yarım bardak kaynar su ilave edilir. Hafif ateşte kapağı açılmadan, ara sıra silkeleyerek suyunu çekinceye kadar pişirilir.
** 2 su bardağı kaynar su konur. Tencerenin şekline göre kesilmiş yağlı kağıt, baklanın üzerine yerleştirilir. Kapağı kapatılır.
** Kaynayınca ateşi kısılır. Bakla yumuşayıncaya kadar kapağı açılmadan hafif ateşte pişirilir.
** Yaklaşık yarım bardak suyu kalınca, un, yarım bardak soğuk suda ezilerek üzerine gezdirilir. 10 dakika daha pişirilip ateşten alınır.
** Tenceresinde soğutulur. Servis tabağına alınır. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
** Yoğurtla servis yapılır. İstenirse sarımsak konulur.