User-agent: * Disallow: /search Allow: / 2011-11-06 - Yemek Tarifleri

Kasım 12, 2011

Terbiyeli İşkembe Çorbası


Terbiyeli İşkembe Çorbası

Terbiyeli İşkembe Çorbası



Terbiyeli İşkembe Çorbası için Malzemeler;

**   1 kg koyun veya dana işkembesi
** 1 baş soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 çorba kaşığı un
** 1 çay kaşığı kımızı biber
** 2 yumurta sarısı
** 1 limon suyu
** 6-7 diş sarımsak
** Yarım su bardağı sirke
** Tuz


Terbiyeli İşkembe Çorbası Yapılışı;

**  Temizlenmiş işkembe parçalara bölünerek bol su ile ateşe konur. Kaynayınca üzerinde biriken köpük alınır. Soyulup dörde bölünmüş soğan, 2 diş sarımsak, bir çorba kaşığı limon suyu konur. Kısık ateşte işkembe yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Sade İrmik Çorbası


Sade İrmik Çorbası

Sade İrmik Çorbası


Sade İrmik Çorbası için Malzemeler;

**  6 su bardağı et suyu
** 3 çorba kaşığı ince irmik
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 yumurta sarısı
** 1 su bardağı süt
** 3 dilim bayat ekmek
** 3,5 çay kaşığı tuz

Sade İrmik Çorbası Yapılışı;

** Ölçülü et suyu ateşe konur.
** Kaynayınca karıştırarak azar azar irmik akıtılır. Hafif ateşte 20 dk pişirilir. Tuz konur.

Domatesli İrmik Çorbası


Domatesli İrmik Çorbası

Domatesli İrmik Çorbası


Domatesli İrmik Çorbası için Malzemeler;

**  6 su bardağı et suyu
** 3 çorba kaşığı ince irmik
** 3 orta boy olgun domates
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 yumurta sarısı
** 1 su bardağı süt
** 3 dilim bayat ekmek
** 3,5 çay kaşığı tuz

Domatesli İrmik Çorbası Yapılışı;

** Domatesler yıkanır. Birkaç parçaya bölünüp yarım bardak su ile 5 dk ağzı kapalı olarak haşlanır.
** Kaşık yardımı ile ezilerek tel süzgeçten çorba tenceresine geçirilir. Üzerine ölçülü et suyu ilave edilip ateşe konur.

Şafak Çorbası

Şafak Çorbası


Şafak Çorbası


Şafak Çorbası için Malzemeler;

**  5 su bardağı et suyu
** 5 orta boy domates veya iki çorba kaşığı domates salçası
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 çorba kaşığı un
** 4 dilim bayat ekmek
** 3 çay kaşığı tuz
** 1 su bardağı süt
** 2 yumurta sarısı

Şafak Çorbası Yapılışı;

** Un, yağ az ateşte pembeleşmeden kavrulur.
** Rendelenmiş domates veya bir bardak su ile sulandırılmış domates salçası, et suyu birden konup karıştırılır. Tuz atılır.

Domates Çorbası


Domates Çorbası

Domates Çorbası




Domates Çorbası için Malzemeler;

**  5 su bardağı et suyu
** 5 orta boy domates veya iki çorba kaşığı domates salçası
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 çorba kaşığı un
** 4 dilim bayat ekmek
** 3 çay kaşığı tuz

Domates Çorbası Yapılışı;

** Un, yağ az ateşte pembeleşmeden kavrulur.
** Rendelenmiş domates veya bir bardak su ile sulandırılmış domates salçası, et suyu birden konup karıştırılır. Tuz atılır.
** Birkaç taşım kaynatılır. Kaşıkla ezerek tel süzgeçten süzülür. Bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
** Küçük parçalara doğranarak fırında veya yağda kızartılmış ekmekle servis yapılır.




Taneli Mercimek Çorbası


Taneli Mercimek Çorbası


Taneli Mercimek Çorbası


Taneli Mercimek Çorbası için Malzemeler;

**  1,5 su bardağı kırmızı veya yeşil mercimek
** 2 orta boy soğan
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 1 çay kaşığı kırmızıbiber
** 1 su bardağı süt
** 2 yumurta sarısı
** 1 çorba kaşığı un
** 3,5 çay kaşığı tuz

Taneli Mercimek Çorbası Yapılışı;

** Ayıklanıp yıkanmış mercimek 4 su bardağı su ile ateşe konur. Ağzı kapatılarak hafif ateşte yarım saat haşlanır.

Kırmızı Mercimek Çorbası


Kırmızı Mercimek Çorbası


Kırmızı Mercimek Çorbası


Kırmızı Mercimek Çorbası için Malzemeler;

**  1,5 su bardağı kırmızı mercimek
** 2 orta boy soğan
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 1 çay kaşığı kırmızıbiber
** 1 su bardağı süt
** 2 yumurta sarısı
** 1 çorba kaşığı un
** 3,5 çay kaşığı tuz

Kırmızı Mercimek Çorbası Yapılışı;

** Ayıklanıp yıkanmış mercimek 4 su bardağı su ile ateşe konur. Ağzı kapatılarak hafif ateşte yarım saat haşlanır.

Pirinçsiz Yoğurt Çorbası


Pirinçsiz Yoğurt Çorbası


Pirinçsiz Yoğurt Çorbası


Pirinçsiz Yoğurt Çorbası için Malzemeler;

**  2 Su bardağı yoğurt
** 1 çorba kaşığı un
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 1 çorba kaşığı kuru nane veya kekik
** 1 çay kaşığı kırmızıbiber
** 3,5 çay kaşığı tuz

Pirinçsiz Yoğurt Çorbası Yapılışı;

** Yumurta, un, yoğurt çorba tenceresinde iyice karıştırılır. 4 su bardağı su ilave edilerek ateşe konur.

Yoğurt Çorbası


Yoğurt Çorbası


Yoğurt Çorbası


Yoğurt Çorbası için Malzemeler;

**  2 Su bardağı yoğurt
**  Yarım su bardağı pirinç
** 1 çorba kaşığı un
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 1 çorba kaşığı kuru nane veya kekik
** 1 çay kaşığı kırmızıbiber
** 3,5 çay kaşığı tuz

Yoğurt Çorbası Yapılışı;

** Yumurta, un, yoğurt ayıklanıp yıkanmış pirinç, çorba tenceresinde iyice karıştırılır. 4 su bardağı su ilave edilerek ateşe konur.

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması


Zeytinyağlı Patlıcan Dolması





Zeytinyağlı Patlıcan Dolması için Malzemeler;
** 1 kg orta boy dolmalık patlıcan ve 1-2 tane domates
** 2 su bardağı pirinç
** 1 su bardağı pirinç
** 12 orta boy kuru soğan
** yarım demet maydanoz
** yarım demet dereotu
** 2 çorba kaşığı kuru nane
** 2 çorba kaşığı çam fıstığı
** 2 çorba kaşığı kuş üzümü
** 2 çorba kaşığı limon suyu
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1 çay kaşığı şeker

Fırında Kuzu Budu Rosto


Fırında Kuzu Budu Rosto


Fırında Kuzu Budu Rosto için Malzemeler;
Yarım kilo koyun budu
2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı patates nişastası
2 defneyaprağı tuz

Fırında Kuzu Budu Rosto Yapılışı;

Yeşil Borç Çorbası


Yeşil Borç Çorbası



 


Yeşil Borç Çorbası için Malzemeler;
** 10 su bardağı et suyu
** 2 çorba kaşığı salça
** 8-10 adet iri diş sarımsak
** 1 demet dereotu
** 2 orta boy patates
** 2 orta boy kereviz
** 3 lahana yaprağı
** tuz

Yeşil Borç Çorbası Yapılışı;

Kasım 11, 2011

Mayonezli Balık


Mayonezli Balık



Mayonezli Balık için Malzemeler;

** 1 kg Kefal, Levrek veya büyük balıklardan biri
** 1 çay kaşığı tane karabiber
** yarım çay kaşığı toz karabiber
** 1 adet kuru soğan
** 1-2 dal kereviz
** 1 küçük havuç
** 2 defne yaprağı
** 1 çorba kaşığı limon suyu
** Yarım tertip rus salatası
** 4 çorba kaşığı mayonez
** Tuz

Mayonezli Balık Yapılışı;

** Balıklar temizlenir, yıkanır. Bir tencereye sığabilecek büyüklükte parçalara kesilir.

Reçel Marmelat Yapmanın Püf Noktaları


Reçel Marmelat Yapmanın Püf Noktaları



** Reçeli  yapılacak meyveler eziksiz, çürüksüz, olgun, diri ve taze olmalı
** Reçel, kaynama ve boşaltma süresince karıştırılmamalı
** Reçellerin kıvamı genellikle aynıdır. Ateşten alınacağı zaman, reçele batırılıp çıkarılan kaşıktan akan son damlalar zincirlenerek akıyorsa ya da soğuk bir tabağa damlatılan reçel hemen dağılmayıp yuvarlak kalıyorsa istenilen koyuluk oluşmuştur demektir.
** reçelin uzun süre dayanması isteniyorsa, ateşten alınacağına yakın bir çorba kaşığı alkol konup iki – üç  taşım kaynatılmalı.

Peynirli Bisküvi


Peynirli Bisküvi



Peynirli Bisküvi için Malzemeler;

** 2 su bardağı un
** 4 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
** 1 yumurta sarısı
** 4 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
** 1 çay kaşığı tuz

Peynirli Bisküvi Yapılışı;

** Geniş bir kapta, elenmiş un, yağ, ince rendelenmiş kaşar peyniri, tuz iki elle ovalanıp ufalanır. Kısa süre yoğurulur.

Kereviz Yaprağı Salatası


Kereviz Yaprağı Salatası




Kereviz Yaprağı Salatası için Malzemeler;

** 5-6 dal kereviz yaprağı
** 1  adet küçük soğan
** 1,5 çorba kaşığı limon suyu
** 2 çorba kaşığı zeytinyağı
** 3-4 adet siyah zeytin
** Yarım çay kaşığı tuz

Kereviz Yaprağı Salatası Yapılışı;

** Yıkanmış kereviz yaprakları, ince kıyılarak

Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası


Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası

Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası


Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası için Malzemeler;

** Yarım tertip tuzsuz hazırlanmış yaprak hamuru
** 1 su bardağı makineden çekilmiş ceviz içi
** 1 yumurta
** 2 su bardağı toz şeker
** 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
** Yarım çorba kaşığı limon suyu

Yaprak Hamuru ile Nemse Baklavası Yapılışı;

** Bir buçuk su bardağından daha fazla şeker, iki su bardağı su ile ateşe konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynayınca köpüğü alınıp limon suyu katılır. Bir süre kaynadıktan sonra içine batırılıp çıkarılan kaşıktan akan son bir-iki damla biraz uzuyorsa, ateşten alınıp soğumaya bırakılır.

Sade Pilav ( kavurma )


Sade Pilav ( kavurma )



Sade Pilav ( kavurma )
Sade Pilav için Malzemeler;

** 2 su bardağı pirinç
** 4 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı yada margarin
** 2,5 su bardağı et suyu yada su
** 2,5 çay kaşığı tuz

Sade Pilav Yapılışı;

** Pirinç ayıklanır, yıkanır, ılık suda bir saat ıslatılır.
** Bir tencerede yağ, süzülmüş pirinç, delikli kepçe ile kenarından içe doğru atılarak, prinçler kırılmadan, sararmadan, orta ateşte, yaklaşık beş dakika kavrulur.

Domates Biber Turşusu


Domates Biber Turşusu





Domates Biber Turşusu için Malzemeler;

** 1 kg sivri biber
** 1 kg küçük boy domates
** 2 su bardağı sirke
** 10-12 diş sarımsak
** 1 Orta boy kereviz yada 6-8 dal kereviz yaprağı
** 4 su bardağı suya 1 çorba kaşığı tuz

Domates Biber Turşusu Yapılışı;

** Biberler yıkanır. Sapları kesilir. Birkaç yerinden delinir.
** Domateslerin yeşil kısımları alınır. Yıkanıp birkaç yerinden delinir.

Tepside Karnıyarık


Tepside Karnıyarık


Tepside Karnıyarık


Tepside Karnıyarık için Malzemeler;

** 6-8 adet küçük düzgün patlıcan
** 250 gr az yağlı kıyma
** 3 adet orta boy domates
** 2 orta boy soğan
** 3 adet sivri biber
** 8-10 dal maydanoz
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1,5 su bardağı zeytinyağı
** tuz

Tepside Karnıyarık Yapılışı;


** Patlıcanların başı kesilir. Yıkanıp aralıklı soyulur. On beş dakika tuzlu suda bırakılır.
** İnce doğranmış soğan, sivri biber, kıyma az ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur.
** Soyularak küçük doğranmış iki domates konur. Bir süre daha karıştırarak pişirilir. Kıyılmış maydanoz, karabiber, bir buçuk çay kaşığı tuz katılır. Ateşten alınır.

Zeytinyağlı Biber Dolması


Zeytinyağlı Biber Dolması


Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması için Malzemeler;

** 1 kg orta boy dolmalık biber
** 2 su bardağı pirinç
** 1 su bardağı pirinç
** 12 orta boy kuru soğan
** yarım demet maydanoz
** yarım demet dereotu
** 2 çorba kaşığı kuru nane
** 2 çorba kaşığı çam fıstığı
** 2 çorba kaşığı kuş üzümü
** 2 çorba kaşığı limon suyu
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1 çay kaşığı şeker
** 2 çay kaşığı tarçın
** 2 çay kaşığı yenibahar
** 3 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı;

** Pirinç ayıklanır, yıkanır, kırk dakika ılık suda ıslatılır
** İnce doğranmış soğan, fıstık yağda sararmadan kavrulur.

Koyun Budu Rosto


Koyun Budu Rosto

Koyun Budu Rosto


Koyun Budu Rosto için Malzemeler;

Yarım kilo koyun budu
2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı patates nişastası
2 defneyaprağı tuz

Koyun Budu Rosto Yapılışı;
-        -   Butun iki yanı tuz, karabiber, limon suyu ile iyice ovulur
-         -  Sığabileceği büyüklükte bir tencereye yağ ile birlikte konur

Ezme Bezelye Çorbası

Ezme Bezelye Çorbası


Ezme Bezelye Çorbası için Malzemeler;
Ezme Bezelye Çorbası


  • 8 su bardağı et suyu veya su
  • 2 su bardağı iç bezelye
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 kibrit kutusu kadar yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 küçük havuç

Taneli Sebze Çorbası


Taneli Sebze Çorbası

Taneli Sebze Çorbası için Malzemeler;

8 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı prinç
1 çorba kaşığı un
2 kibrit kutusu kadar yağ
1 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 orta boy  kuru soğan
1 orta boy havuç

Ezme Sebze Çorbası


Ezme Sebze Çorbası



                    Ezme Sebze Çorbası



Ezme sebze Çorbası için Malzemeler;




      *           8 su bardağı et suyu veya su
  •         -  2 çorba kaşığı prinç
  •          - 1 çorba kaşığı un
  •          - 2 kibrit kutusu kadar yağ
  •         - 1 su bardağı süt
  •          - 2 yumurta sarısı
  •          - 1 orta boy  kuru soğan
  •          - 1 orta boy havuç
  •          - 4-5 dal kereviz
  •          - 6-7 dal maydanoz
  •          - 6-7 dal ıspanak