Sade Pilav ( kavurma )
Sade Pilav ( kavurma ) |
Sade Pilav için Malzemeler;
** 2 su bardağı pirinç
** 4 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı yada margarin
** 2,5 su bardağı et suyu yada su
** 2,5 çay kaşığı tuz
Sade Pilav Yapılışı;
** Pirinç ayıklanır, yıkanır, ılık suda bir saat ıslatılır.
** Bir tencerede yağ, süzülmüş pirinç, delikli kepçe ile kenarından içe doğru atılarak, prinçler kırılmadan, sararmadan, orta ateşte, yaklaşık beş dakika kavrulur.
** Ölçülü kaynar su konur. Tuz atılır. Bir kere karıştırılıp kapak kapatılır.
** Bir dakika harlı, dört dakika orta, dört dakika ateşte pişirilir.
** Ocaktan alınıp bir kere karıştırılarak kapağı kapatılır.
** Ara sıra kapakta biriken su dışarı akıtılarak on dakika demlendirilir.
Not: Pilavı yapılacak pirinç bir saat ılık suda bekletilerek ıslatılır.
Zaman kısıtlı ise, pirinç yıkanmadan bir çorba kaşığı tuzla üzerini geçecek kadar kaynar suda on beş dakika ıslatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder