Şafak Çorbası
Şafak Çorbası |
Şafak Çorbası için Malzemeler;
** 5 su bardağı et suyu
** 5 orta boy domates veya iki çorba kaşığı domates salçası
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 2 çorba kaşığı un
** 4 dilim bayat ekmek
** 3 çay kaşığı tuz
** 1 su bardağı süt
** 2 yumurta sarısı
Şafak Çorbası Yapılışı;
** Un, yağ az ateşte pembeleşmeden kavrulur.
** Rendelenmiş domates veya bir bardak su ile sulandırılmış domates salçası, et suyu birden konup karıştırılır. Tuz atılır.
** Birkaç taşım kaynatılır. Kaşıkla ezerek tel süzgeçten süzülür.
** Bir su bardağı süt, iki yumurta sarısı ile hazırlanan terbiye karıştırarak katılır.
** Bir taşım daha kaynatılıp ateşten alınır.
** Küçük parçalara doğranarak fırında veya yağda kızartılmış ekmekle servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder