Yoğurt Çorbası
Yoğurt Çorbası |
Yoğurt Çorbası için Malzemeler;
** 2 Su bardağı yoğurt
** Yarım su bardağı pirinç
** 1 çorba kaşığı un
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 1 çorba kaşığı kuru nane veya kekik
** 1 çay kaşığı kırmızıbiber
** 3,5 çay kaşığı tuz
Yoğurt Çorbası Yapılışı;
** Yumurta, un, yoğurt ayıklanıp yıkanmış pirinç, çorba tenceresinde iyice karıştırılır. 4 su bardağı su ilave edilerek ateşe konur.
** Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlayınca 4 su bardağı kaynar su, ilave edilir. Kapak kapatılarak hafif ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir.
** Ocaktan alınır. Üzerine ufalanmış kuru nane serpilir. Kızdırılmış kırmızıbiberli yağ gezdirilir.
Önemli: Tencereye konan malzeme kaynayıncaya kadar, karıştırılmadan ateş üzerinde kaynamaya terk edilirse, yoğurt kesilir, sulanır ve çorba bozulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder