User-agent: * Disallow: /search Allow: / Fırında Kuzu Budu Rosto - Yemek Tarifleri

Kasım 12, 2011

Fırında Kuzu Budu Rosto


Fırında Kuzu Budu Rosto


Fırında Kuzu Budu Rosto için Malzemeler;
Yarım kilo koyun budu
2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı patates nişastası
2 defneyaprağı tuz

Fırında Kuzu Budu Rosto Yapılışı;
-          Butun iki yanı tuz, karabiber, limon suyu ile iyice ovulur
-          Sığabileceği büyüklükte bir tepsiye yağ ile birlikte konur.
-          İki  su bardağı kaynar su, defne yaprağı konur. Kapak kapatılarak hafif  ateşte, et yumuşayıncaya, suyunu çekip yağı kalıncaya kadar pişirilir.
-          Fırından alınır. El dayanacak kadar soğuyunca etler fazla parçalanmadan kemiklerinden ayrılır. Bir parmak kalınlığında dilimlere kesilip servis tabağına yerleştirilir.
-          Nişasta az suda eritilip, üzerine su konarak bir su bardağına tamamlanır. Rostonun piştiği tenceredeki yağın fazlası alınıp 1,5 kaşık bırakılır. Eritilen nişasta tencereye konur. Karıştırarak bir taşım kaynatılır. Servis tabağındaki rostonun üzerine gezdirerek dökülür.
-          Kenarlarına sebze soteleri, patates püresi yada tavası konur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder