Ezme sebze Çorbası için Malzemeler;
* 8 su bardağı et suyu veya su
* 8 su bardağı et suyu veya su
Ezme Sebze Çorbası Yapılışı;
- 1- Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır
- 2- İnce doğranmış soğan yağ ile hafif pembeleştirilir. Un koyup birkaç kere karıştırılır.
- 3- Ilık et suyu veya soğuk su bir seferde ilave edilir. Hazırlanmış sebzeler ve ayıklanıp yıkanmış prinç katılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
- 4- Süzgece alınır. Ezerek başka tencereye geçirilir. Tekrar ateşe konur. Tuzu atılıp kaynatılır.
- 5- Yumurta sarıları çırpılır. Soğuk süt katılır. Kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edilir. Kaynama derecesinde ateşten alınır.
** sebze çorbası yılın her mevsiminde aynı şekilde haızrlanır. İstediğiniz kadar sebze çeşidi koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder