Tepside Karnıyarık
Tepside Karnıyarık |
Tepside Karnıyarık için Malzemeler;
** 6-8 adet küçük düzgün patlıcan
** 250 gr az yağlı kıyma
** 3 adet orta boy domates
** 2 orta boy soğan
** 3 adet sivri biber
** 8-10 dal maydanoz
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1,5 su bardağı zeytinyağı
** tuz
Tepside Karnıyarık Yapılışı;
** Patlıcanların başı kesilir. Yıkanıp aralıklı soyulur. On beş dakika tuzlu suda bırakılır.
** İnce doğranmış soğan, sivri biber, kıyma az ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur.
** Soyularak küçük doğranmış iki domates konur. Bir süre daha karıştırarak pişirilir. Kıyılmış maydanoz, karabiber, bir buçuk çay kaşığı tuz katılır. Ateşten alınır.
** Tuzlu sudan alınan patlıcanlar çalkalanır. İki el arasında hafif sıkılarak kurulanır. Kızgın yağda açık renkte kızartılır.
** Küçük bir tepsiye sıralanır. Orta kısımları boyuna bıçakla altı kesilmeyecek şekilde yarılır. İçine birer fiske şeker serpilir, içi doldurulur. Üzerilerine yarım domates dilimleri yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder