Ezme Bezelye Çorbası
Ezme Bezelye Çorbası için Malzemeler;
Ezme Bezelye Çorbası |
- 8 su bardağı et suyu veya su
- 2 su bardağı iç bezelye
- 1 çorba kaşığı un
- 2 kibrit kutusu kadar yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 küçük havuç
- 6-7 dal maydanoz
- 1 orta boy patates
- 4 çay kaşığı tuz
Ezme Bezelye Çorbası Yapılışı;
- Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve sert olanları küçük küpler şeklinde doğranır.
- Yaprak sebzeler küçük parçalara doğranır.
- İnce doğranmış soğan yağ ile hafif pembeleştirilir. Un koyup birkaç kere karıştırılır.
- Ilık et suyu veya soğuk su bir seferde ilave edilir. Hazırlanmış sebzeler ve ayıklanıp yıkanmış prinç katılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
- Tuzu atılıp kaynatılır.
- Yumurta sarıları çırpılır. Soğuk süt katılır. Kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edilir. Kaynama derecesinde ateşten alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder