Karnabahar (karnabahar) için Malzemeler;
** 1 tane orta boy karnabahar
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
** 2 çorba kaşığı un
** 2,5 su bardağı süt
** 1 çay kaşığı karnabahar
** yarım çay kaşığı kırmızı biber
** tuz
Karnabahar (karnabahar) Yapılışı;
** Karnabahar temizlenir, yıkanır, koçanı oyularak çıkarılır. Az su ile hafif ateşte haşlanır.
** Un, yağ kısık ateşte pembeleşmeden kavrulur. Soğuk süt birden konup karıştırılır. Bir çay kaşığı tuz atılır. Bir – iki dk karıştırarak pişirilir. Ateşten alınır.
** Haşlanan karnabahar parçalara bölünür. Tuz, karabiber ekilir.
** Ateşe dayanıklı cam veya fırına girebilecek herhangi bir kaba, hazırlanan salçanın üçte biri konur. Karnabahar üzerine sıralanır. Kalan salça karnıbaharın üzerine yayılır. Kaşar peyniri rendesi, kırmızı biber serpilir.
** Kızgın fırında pembe renkte kızartılır. Sıcak sıcak sofraya alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder