Buğu Kebabı
Buğu Kebabı Nasıl Yapılır |
Buğu Kebabı İçin Malzemeler;
** 1 kg kuşbaşı koyun eti
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 orta boy domates
** 1 su bardağı arpacık soğanı veya 4-5 küçük kuru soğan
** 2-3 diş sarımsak
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı kekik
** 2 adet defne yaprağı
** 2 çay kaşığı tuz
Buğu Kebabı Nasıl Yapılır;
** Sarımsak, arpacık soğanı soyulur. Domatesin kabukları soyulup küçük doğranır.
** kapağı iyi kapanan tencereye yağ, et, domates, soğan, sarımsak, defne yaprağı, kekik, karabiber, tuz konup, kapağı kapatılır.
** Çok hafif ateşte, kendi suyu ile, kapağı açılmadan 1,5 saat pişirilir.
Önemli: İstenirse tencerenin kapak kenarları, hamurla sıvanarak buhar kaybı önlenir. En iyisi düdüklü tencerede yapmaktır.
www.yemekustasi.blogspot.com dan Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder