User-agent: * Disallow: /search Allow: / Yoğurtlu Yaprak Sarması - Yemek Tarifleri

Haziran 21, 2023

Yoğurtlu Yaprak Sarması

 Yoğurtlu Yaprak Sarması için Gerekli Malzemeler


Yoğurtlu Yaprak Sarması



1 kg taze veya dondurulmuş asma yaprağı

300 gram pirinç

1 büyük soğan, doğranmış

2 yemek kaşığı zeytinyağı

500 gram dana veya kuzu kıyma

2 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

Yarım limonun suyu

Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)

Yoğurt (servis yapmak için)


Yoğurtlu Yaprak Sarması Tarifi


İlk olarak yaprakları hazırlayın. Eğer taze yapraklar kullanıyorsanız, yaprakları kaynar suya koyun ve birkaç dakika haşlayın. Dondurulmuş yapraklar kullanıyorsanız, önceden çözdürün ve kaynar suya koyarak birkaç dakika haşlayın. Haşlanan yaprakları süzün ve soğuması için bir kenara alın.


Pirinci yıkayın ve süzün. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.


Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırın.


Salçayı, pirinci, pul biberi, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve pirinçler hafifçe şeffaflaşana kadar kısık ateşte pişirin. Karışımı ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.


Bir yaprak alın ve iç harçtan küçük bir parça koyun. Yaprakları sararken kenarları içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın. Tüm yaprakları aynı şekilde sarın.


Yaprakları sarmayı bitirdikten sonra, sarmaları bir tencereye veya düdüklü tencereye sıkıca yerleştirin. Üzerine sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.


Sarmaları orta ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Düdüklü tencere kullanıyorsanız, 15-20 dakika yeterli olacaktır.


Pişen yaprak sarmalarını servis tabağına alın ve yanında yoğurt ile servis yapın.


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder