Etli Biber Dolması
Etli Biber Dolması |
Etli Biber Dolması Yapılışı için Gerekli Malzemeler
6 adet büyük yeşil biber
250 gram kıyma
1 büyük soğan (rendelenmiş)
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 su bardağı sıcak su
Etli Biber Dolması Yapılış Tarifi
1-Biberlerin üst kısmını kesin ve içindeki çekirdekleri temizleyin. Biberlerin sap kısımlarını kesmeyin, bu şekilde dolmalarını daha kolay kapatabilirsiniz.
2-Pirinci yıkayın ve süzgece alarak suyunun süzülmesini bekleyin.
3-Geniş bir karıştırma kabında kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyin. İyice karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
4-Süzülen pirinci kıymalı harca ilave edin ve tekrar karıştırın. Bu şekilde iç harcınız hazır olacak.
5-Dolmalık biberleri hazırladığınız iç harç ile doldurun. Biberlerin üst kısmını kapatmayın, pirinçler şiştikçe yer kaplayacaklar ve dolmalarınızın içi boş kalmayacak.
6-Doldurduğunuz biberleri derin bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine sıcak suyu dökün.
7-Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. Yumuşaklığı kontrol etmek için çatalla biberlere batırabilirsiniz.
8-Biberler yumuşadığında dolmalarınız hazır! Sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. Yanında yoğurt ile servis etmek de tercih edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder