Salçalı Köfte Nasıl Yapılır
Salçalı Köfte |
Salçalı Köfte için Gerekli Malzemeler
500 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu)
1 büyük soğan, rendelenmiş
2 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu (köfteleri bulamak için)
Tuz ve karabiber (zevke göre ayarlanabilir)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (köfteleri kızartmak için)
Salçalı Köftenin Salça Sosu İçin Gerekli Malzemeler
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Salçalı Köfte Yapılışı
1-Bir karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, bayat ekmek içini veya galeta ununu, yumurtayı, tuz ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun, homojen bir karışım elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
2-Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteleri şekillendirin. Köfteleri galeta ununa bulayın ve fazla ununu silkeleyin.
3-Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve köfteleri kızartın. Köftelerin her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin. Kızaran köfteleri bir kenara alın.
4-Başka bir tavada domates salçasını sıvı yağ ile kavurun. Salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ardından suyu, tuzu ve şekeri ekleyin. Sosu kaynatın ve birkaç dakika daha pişirin.
5-Kızarmış köfteleri hazırladığınız salça sosuna ekleyin. Köfteleri sosla birlikte kısık ateşte biraz daha pişirin, köfteler sosu iyice çekene kadar karıştırarak pişirin.
6-Salçalı köfteyi sıcak servis yapın. Yanında pilav veya ekmek ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder