Pirinçli Köfte
Pirinçli Köfte |
Pirinçli Köfte için Gerekli Malzemeler
1 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber
Sıvı yağ (kızartmak için)
Pirinçli Köfte Tarifi
1-Pirinci yıkayın ve tencereye koyun. Üzerine su ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra suyunu süzün ve soğuması için bir kenara alın.
2-Geniş bir karıştırma kabında kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, galeta ununu, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve pul biberi bir araya getirin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
3-Soğuyan pirinci kıymalı karışıma ekleyin ve iyice yoğurun. Karışımı buzdolabında 15-20 dakika kadar dinlendirin.
4-Dinlenen karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinde yuvarlayarak köfteleri şekillendirin.
5-Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Köfteleri önce una bulayın ve ardından kızgın yağda kızartın. Köftelerin her iki tarafı da güzelce kızarana kadar pişirin.
6-Kızaran köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını emmelerini sağlayın.
Pirinçli köfteler sıcak olarak servis yapılabilir. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder