Limonlu Salatalık Turşusu
Limonlu Salatalık Turşusu |
Limonlu Salatalık Turşusu için Gerekli Malzemeler
5-6 adet salatalık (orta boy)
2 adet limon
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sirke (üzüm sirkesi veya elma sirkesi tercih edebilirsiniz)
2 diş sarımsak
Yeteri kadar su
Taze nane yaprakları (isteğe bağlı)
Limonlu Salatalık Turşusu Tarifi
1-Salatalıkları iyice yıkayın ve uç kısımlarını kesin. İsterseniz kabuklarını soyabilirsiniz. Daha sonra salatalıkları dilimleyin veya halka şeklinde kesin.
2-Limonları iyice yıkayın ve kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş kabukları bir kenara ayırın. Limonları keserek suyunu çıkarın ve bu suyu salatalıkların üzerine sıkın.
3-Salatalıkları derin bir kaba alın ve üzerlerine tuz ve toz şeker serpin. İyice karıştırarak tuz ve şekeri salatalıkların üzerine yayın. Bu şekilde salatalıkların suyunu salmalarını sağlayın.
4-Sarımsakları ezin veya ince doğrayın. Rendelenmiş limon kabukları ve sarımsakları salatalıkların üzerine ekleyin.
5-Sirkeyi ekleyin ve yeteri kadar su ilave ederek salatalıkların tamamen kaplanmasını sağlayın. Salatalıkların üzerine taze nane yaprakları da ekleyebilirsiniz.
6-Tüm malzemeler güzelce karıştırıldıktan sonra kavanoza veya cam bir kaba aktarın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.
7-Salatalık turşusunu oda sıcaklığında 1-2 gün bekletin. Bu süre zarfında turşunun fermente olması için gerekli olan işlemler gerçekleşecektir.
8-Turşu oda sıcaklığında bekledikten sonra, kavanozu buzdolabına alın ve en az 1 hafta boyunca buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde turşunun lezzeti ve kıvamı daha da iyileşecektir.
9-Limonlu Salatalık Turşusu artık servise hazırdır. İstediğiniz zaman yemeklerinizin yanında veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Diğer turşu tariflerimizi görmek için TURŞULAR sayfamızı ziyaret edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder