User-agent: * Disallow: /search Allow: / Limonlu Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır / Limonlu Salatalık Turşusu için Gerekli Malzemeler - Yemek Tarifleri

Haziran 22, 2023

Limonlu Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır / Limonlu Salatalık Turşusu için Gerekli Malzemeler

Limonlu Salatalık Turşusu


Limonlu Salatalık Turşusu



Limonlu Salatalık Turşusu için Gerekli Malzemeler


5-6 adet salatalık (orta boy)

2 adet limon

2 yemek kaşığı tuz

2 yemek kaşığı toz şeker

1 su bardağı sirke (üzüm sirkesi veya elma sirkesi tercih edebilirsiniz)

2 diş sarımsak

Yeteri kadar su

Taze nane yaprakları (isteğe bağlı)


Limonlu Salatalık Turşusu Tarifi


1-Salatalıkları iyice yıkayın ve uç kısımlarını kesin. İsterseniz kabuklarını soyabilirsiniz. Daha sonra salatalıkları dilimleyin veya halka şeklinde kesin.


2-Limonları iyice yıkayın ve kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş kabukları bir kenara ayırın. Limonları keserek suyunu çıkarın ve bu suyu salatalıkların üzerine sıkın.


3-Salatalıkları derin bir kaba alın ve üzerlerine tuz ve toz şeker serpin. İyice karıştırarak tuz ve şekeri salatalıkların üzerine yayın. Bu şekilde salatalıkların suyunu salmalarını sağlayın.


4-Sarımsakları ezin veya ince doğrayın. Rendelenmiş limon kabukları ve sarımsakları salatalıkların üzerine ekleyin.


5-Sirkeyi ekleyin ve yeteri kadar su ilave ederek salatalıkların tamamen kaplanmasını sağlayın. Salatalıkların üzerine taze nane yaprakları da ekleyebilirsiniz.


6-Tüm malzemeler güzelce karıştırıldıktan sonra kavanoza veya cam bir kaba aktarın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.


7-Salatalık turşusunu oda sıcaklığında 1-2 gün bekletin. Bu süre zarfında turşunun fermente olması için gerekli olan işlemler gerçekleşecektir.


8-Turşu oda sıcaklığında bekledikten sonra, kavanozu buzdolabına alın ve en az 1 hafta boyunca buzdolabında dinlendirin. Bu şekilde turşunun lezzeti ve kıvamı daha da iyileşecektir.


9-Limonlu Salatalık Turşusu artık servise hazırdır. İstediğiniz zaman yemeklerinizin yanında veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!


Diğer turşu tariflerimizi görmek için TURŞULAR sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder