User-agent: * Disallow: /search Allow: / Lahana Turşusu Nasıl Yapılır / Lahana Turşusu için Gerekli Malzemeler - Yemek Tarifleri

Haziran 23, 2023

Lahana Turşusu Nasıl Yapılır / Lahana Turşusu için Gerekli Malzemeler

Lahana Turşusu

Lahana Turşusu



Lahana Turşusu için Gerekli Malzemeler


1 orta boy beyaz lahana

2 yemek kaşığı kaya tuzu

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)

1 çay bardağı sirke (üzüm sirkesi tercih edebilirsiniz)

1 litre su


Lahana Turşusu Tarifi


1-Lahana turşusu yapmaya başlamadan önce lahanayı temizleyin ve dış yapraklarını ayıklayın. Ardından lahanayı ince ince doğrayın veya rendeleyin. Bir kaseye alın.


2-Kaya tuzunu ekleyin ve lahanayı ovuşturarak tuzun lahanaya iyice yedirilmesini sağlayın. Bu işlem lahananın suyunu salmasını ve turşunun fermente olmasını sağlayacaktır.


3-Sarımsakları soyun ve ezin. Ardından karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biberi ekleyin. Bunları da lahanaya ekleyin ve karıştırın.


4-Su ve sirkeyi bir tencereye alın ve kaynamaya başlayana kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


5-Soğuyan su-sirke karışımını lahananın üzerine dökün. Lahananın tamamen suyla kaplanmasını sağlamak için ağırlık olarak bir tabak veya cam kavanoz kapağı koyabilirsiniz.


6-Tüm malzemeleri bir arada tutmak için turşu kabını hava geçirmeyecek şekilde kapatın. Örneğin, kapaklı cam kavanozlar tercih edebilirsiniz.


7-Lahanayı serin ve karanlık bir yerde 2-3 hafta boyunca fermente etmeye bırakın. Bu süre zarfında turşu fermente olacak ve lezzet kazanacaktır.


8-Fermente süresi sona erdikten sonra lahana turşusu kullanıma hazırdır. Turşuyu kapalı bir kapta buzdolabında saklamak en iyisidir. Buzdolabında uzun süre dayanacaktır.


Not: Lahana turşusu fermente olduğu için lezzeti zamanla daha da güzelleşecektir. Ancak fermente süresi kişisel tercihe bağlı olarak ayarlanabilir. Daha kısa bir süre de bekletebilirsiniz. Ayrıca, turşunun tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.


Afiyet olsun!


Diğer turşu tariflerimiz incelemek için TURŞULAR sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder