User-agent: * Disallow: /search Allow: / Yeşil Domates Turşusu Nasıl Yapılır / Yeşil Domates Turşusu İçin Gerekli Malzemeler - Yemek Tarifleri

Haziran 23, 2023

Yeşil Domates Turşusu Nasıl Yapılır / Yeşil Domates Turşusu İçin Gerekli Malzemeler

Yeşil Domates Turşusu Nasıl Yapılır


Yeşil Domates Turşusu için Gerekli Malzemeler


1 kg yeşil domates

2 su bardağı su

2 su bardağı sirke

2 yemek kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

4 diş sarımsak

2 adet defne yaprağı

1 çay kaşığı hardal tohumu

1 çay kaşığı karabiber taneleri

Yeteri kadar taze dillerevizi


Yeşil Domates Turşusu 



Yeşil Domates Turşusu Nasıl Yapılır 


1-Yeşil domatesleri yıkayın ve sap kısımlarını çıkarın. İstediğiniz büyüklükte doğrayın veya bütün olarak bırakabilirsiniz.


2-Bir tencereye su, sirke, tuz ve şekeri ekleyin. Karışımı kaynamaya bırakın ve şeker ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırın.


3-Kaynar karışımın içine yeşil domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika kadar kaynatın. Domateslerin sertliği hafifçe yumuşamalı, ancak tamamen dağılmamalıdır.


4-Ayrı bir tavada sarımsakları hafifçe kavurun. Kavrulmuş sarımsakları, defne yapraklarını, hardal tohumunu ve karabiber tanelerini turşu karışımına ekleyin.


5-Yeşil domatesleri turşu karışımıyla birlikte cam kavanozlara doldurun. Üzerine taze dillerevizi ekleyin.


6-Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.


7-Soğuduktan sonra kavanozları buzdolabına alın ve en az 1 hafta boyunca bekletin. Turşunuzun lezzeti daha da iyileşecektir.


Yeşil Domates Turşusu hazır! Turşunuz dolaplarda uzun süre saklanabilir ve çeşitli yemeklerin yanında veya atıştırmalık olarak servis edilebilir. Afiyet olsun!


Diğer turşu tariflerimizi incelemek isterseniz TURŞULAR sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder