Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
Pancar Turşusu |
Pancar Turşusu için Gerekli Malzemeler
1 kg pancar
2 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
5-6 adet defne yaprağı
10-12 tane karabiber tanesi
4 su bardağı sirke (üzüm sirkesi veya elma sirkesi tercih edebilirsiniz)
Su
Pancar Turşusu Nasıl Yapılır
1-Pancarları ve havuçları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
2-Pancarları ve havuçları rendeleyin veya küp şeklinde doğrayın.
3-Soğanı ince ince doğrayın ve sarımsakları ezin.
4-Büyük bir cam veya plastik kavanoza doğranmış pancarları, havuçları, soğanı ve sarımsakları ekleyin.
5-Tuz, toz şeker, defne yaprakları ve karabiber tanelerini de ekleyin.
6-Sirkeyi ekleyin ve kavanozu tamamen suyla doldurun.
7-Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve turşunun fermente olması için oda sıcaklığında 3-4 gün bekletin.
8-Turşu fermente olduktan sonra, kavanozu buzdolabına alın ve en az 1 hafta boyunca soğuk ortamda bekletin.
9-Turşunuz hazır! Servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında dinlendirirseniz lezzeti daha da güzelleşecektir.
Not: Pancar turşusu zamanla lezzet kazanır, bu yüzden uzun süre buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Diğer turşu tariflerimiz incelemek isterseniz TURŞULAR sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder