User-agent: * Disallow: /search Allow: / Pancar Turşusu Nasıl Yapılır / Pancar Turşusu için Gerekli Malzemeler - Yemek Tarifleri

Haziran 23, 2023

Pancar Turşusu Nasıl Yapılır / Pancar Turşusu için Gerekli Malzemeler


Pancar Turşusu Nasıl Yapılır 

Pancar Turşusu



Pancar Turşusu için Gerekli Malzemeler


1 kg pancar

2 adet havuç

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı toz şeker

5-6 adet defne yaprağı

10-12 tane karabiber tanesi

4 su bardağı sirke (üzüm sirkesi veya elma sirkesi tercih edebilirsiniz)

Su


Pancar Turşusu Nasıl Yapılır 


1-Pancarları ve havuçları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.

2-Pancarları ve havuçları rendeleyin veya küp şeklinde doğrayın.

3-Soğanı ince ince doğrayın ve sarımsakları ezin.

4-Büyük bir cam veya plastik kavanoza doğranmış pancarları, havuçları, soğanı ve sarımsakları ekleyin.

5-Tuz, toz şeker, defne yaprakları ve karabiber tanelerini de ekleyin.

6-Sirkeyi ekleyin ve kavanozu tamamen suyla doldurun.

7-Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve turşunun fermente olması için oda sıcaklığında 3-4 gün bekletin.

8-Turşu fermente olduktan sonra, kavanozu buzdolabına alın ve en az 1 hafta boyunca soğuk ortamda bekletin.

9-Turşunuz hazır! Servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında dinlendirirseniz lezzeti daha da güzelleşecektir.


Not: Pancar turşusu zamanla lezzet kazanır, bu yüzden uzun süre buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!


Diğer turşu tariflerimiz incelemek isterseniz TURŞULAR sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder