User-agent: * Disallow: /search Allow: / Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır / Fasulye Turşusu için Gerekli Malzemeler - Yemek Tarifleri

Haziran 23, 2023

Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır / Fasulye Turşusu için Gerekli Malzemeler

Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır


Fasulye Turşusu 



Fasulye Turşusu için gerekli Malzemeler


500 gram taze yeşil fasulye

2 adet havuç

1 adet kırmızı biber

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tuz

1 su bardağı sirke

1 su bardağı su

Yeteri kadar zeytinyağı

1 çay kaşığı şeker (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı hardal tohumu (isteğe bağlı)


Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi


1-Fasulyelerin uç kısımlarını kesin ve yıkayın. İsterseniz fasulyeleri bütün olarak veya istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.


2-Havuçları soyun ve jülyen doğrayın. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Sarımsakları da ince dilimler halinde doğrayın.


3-Bir tencerede suyu kaynatın ve içine tuz ekleyin. Fasulyeleri ekleyin ve yaklaşık 5 dakika haşlayın. Fasulyelerin hafifçe yumuşaması yeterli olacaktır. Haşlama işlemi sonrasında fasulyeleri süzgece alın ve soğuması için bekletin.


4-Soğuyan fasulyeleri doğranmış havuç, kırmızı biber ve sarımsakla birlikte bir cam kavanoza yerleştirin.


5-Ayrı bir kapta sirke, su, zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak şeker ve hardal tohumunu karıştırın. Karışımı fasulyelerin üzerine dökün.


6-Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve içindeki malzemelerin tamamen kaplandığından emin olun.


7-Kavanozu serin ve kuru bir yerde, güneş ışığından uzakta 2-3 gün boyunca fermente etmeye bırakın. Bu süre zarfında turşunun lezzeti ve kıvamı gelişecektir.


8-Turşu istediğiniz olgunluğa geldiğinde buzdolabına kaldırarak saklayabilirsiniz. Buzdolabında muhafaza edildiğinde daha uzun süre taze kalacaktır.


Fasulye turşusu, yemeklerin yanında garnitür olarak veya atıştırmalık olarak tüketilebilir. Afiyet olsun!


Diğer turşu tariflerimizi incelemek için TURŞULAR sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder