User-agent: * Disallow: /search Allow: / Biber Turşusu Nasıl Yapılır / Yağlı Biber Turşusu / Acı Biber Turşusu - Yemek Tarifleri

Haziran 24, 2023

Biber Turşusu Nasıl Yapılır / Yağlı Biber Turşusu / Acı Biber Turşusu

Biber turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yağlı biber turşusu veya acı biber turşusu olarak da bilinen bu nefis lezzet, sofralarımızı renklendirir ve yemeklerimize farklı bir tat katar. Tazeliği ve ferahlatıcı ekşiliğiyle, acı biber turşusu özellikle meze olarak tercih edilir. Damaklarda bıraktığı hafif acılık ve baharatlı aromasıyla biber turşusu, keyifle tüketilen bir lezzettir.


Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Biber Turşusu




Biber Turşusu için Gerekli Malzemeler


1 kg yeşil biber (sivri veya çarliston tercih edebilirsiniz)

2 adet havuç

3-4 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

2 su bardağı sirke

2 su bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ


Biber Turşusu Yapılış Tarifi


1-Biberlerin saplarını kesip içindeki çekirdekleri temizleyin. Dilerseniz biberleri bütün bırakabilir veya dilimleyebilirsiniz. Eğer biberlerin acısı fazla ise dilimleyerek acısını azaltabilirsiniz.


2-Havuçları soyup ince ince dilimleyin.


3-Sarımsakları soyun ve dilimleyin.


4-Biberleri, dilimlenmiş havuçları ve sarımsakları büyük bir kavanoza veya turşu yapmaya uygun başka bir kapta karıştırın.


5-Ayrı bir kapta tuz, şeker, sirke, su ve sıvı yağı karıştırın. Karışımı biberlerin üzerine dökün.


6-Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve iyice çalkalayın.


7-Turşunun oda sıcaklığında 1-2 gün fermente olmasını bekleyin. Bu süre zarfında turşunun lezzeti ve ekşiliği artacaktır. İstediğiniz ekşilik seviyesine gelince buzdolabına kaldırabilirsiniz.


8-Turşuyu buzdolabında birkaç gün dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Tadı zamanla daha da lezzetli olacaktır.


Biber turşusu soğuk olarak servis yapılabilir ve genellikle meze olarak tüketilir. Dilediğiniz zaman tüketebilir ve buzdolabında saklayabilirsiniz.


Biber turşusu, Türk mutfağının en sevilen turşu çeşitlerinden biridir. Yağlı biber turşusu ve acı biber turşusu olarak da bilinen acı biber turşusu, kendine özgü aroması ve lezzetiyle sofralarımızı renklendirir. Tadıyla damakları şenlendiren bu lezzetli turşu, yemeklerimize eşlik ederken aynı zamanda meze olarak da tercih edilmektedir. Aci biber turşusu, acı sevenlerin vazgeçilmezidir ve her lokmada baharatlı bir zevk sunar. Hem acılığı hem de ferahlatıcı ekşiliğiyle biber turşusu, Türk mutfağının unutulmaz tatlarından biridir ve sofralara lezzet katmaya devam etmektedir.

Diğer turşu tariflerimizi incelemek isterseniz TURŞULAR sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 


Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder