User-agent: * Disallow: /search Allow: / Zeytinyağlı Kabak - Yemek Tarifleri

Kasım 23, 2011

Zeytinyağlı Kabak


Zeytinyağlı Kabak

Zeytinyağlı Kabak


Zeytinyağlı Kabak Malzemeler;

** 1 kg Kabak
** 1 soğan
** 2 domates
** yarım su bardağı zeytinyağı
** 1 çay kaşığı şeker
** 1 çorba kaşığı pirinç
** 3 çay kaşığı tuz
** 2 diş sarmısak

Zeytinyağlı Kabak Yapılışı;

** Kabak yıkanır, ayıklanır, bir tencereye konur.
** Kabukları soyularak küçük doğranmış soğan ve domates, Kabağın üzerine yayılır. Şeker konur. Yağ sebzelerin üzerine gezdirilir. Tencerenin kapağı kapatılır.
** Ocağın ateşi önce çok hafif yakılır. Sebzeler suyunu bırakınca, ateşi biraz arttırılarak yine hafif ateşte kendi suyu ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** İnmeden 10 dk önce tuzu ve pirinç atılır. Diş veya ezilmiş sarımsak katılır. ( pirinç su çekeceğinden gerekiyorsa kaynar su ilave edilir.)Suyu yemeğin üçte birinden az kaldığına dikkat edin.
** Üzerine kıyılmış dereotu ile servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder