Patates Püresi için Malzemeler;
** 7 orta boy patates
** 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** 1 su bardağı süt
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı tuz
Patates Püresi Nasıl Yapılır;
** Patatesler yıkanır, Haşlanır, suyu süzülür.
** El dayanacak sıcaklıkta iken soyulur. Ezilir veya püre makinesinden geçirilir.
** Kaynar süt, tereyağı, karabiber, tuz konur. Hafif ateşte yağ eriyinceye kadar pişirilir. Soğumadan servis yapılır.
Önemli : Aynı ölçü ve işlemler uygulanarak havuç püresi yapılır. Patates, ıspanak, havuç, bezelye gibi sebze püreleri et yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder