Zeytinyağlı Kuru Fasülye için Malzemeler;
** 2 Su bardağı kuru fasülye
** yarım su bardağı zeytinyağı
** 2 orta boy soğan
** yarım çorba kaşığı domates salçası
** yarım çorba kaşığı biber salçası
** 1 orta boy havuç
** 1 küçük kereviz
** 5-6 diş sarımsak
** 5-6 dal maydanoz
** 1 çay kaşığı şeker
** 2,5 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Kuru Fasülye Yapılışı;
** Fasülye ayıklanır, yıkanır, akşamdan ıslatılır.
** Ertesi gün üzerini geçecek kadar su ile ateşe konur. Yarı pişmiş olarak haşlanır. Suyu süzülür.
** İnce doğranmış soğan, yağ ile fazla sararmadan kavurulur. Küçük doğranmış kereviz, havuç, sarımsak katılır. Kısa süre kavrulup domates, biber salçası konur.
** Haşlanmış fasülye, şeker, üç su bardağı kaynar su ilave edilerek hafif ateşte pişirilir.
** Ateşten alınacağına yakın tuz atılır.
** Soğuyunca servis tabağına alınır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
Önemli: Pişince suyu, yemeğin üçte birinde olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder