Tarhana Çorbası için Malzemeler;
** 6 su bardağı et suyu veya su
** 1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** Yarım çorba kaşığı domates salçası
** 4 çorba kaşığı tarhana
** 4 dilim bayat ekmek
** 3 çay kaşığı tuz
Tarhana Çorbası Yapılışı;
** Tarhana, 1 su bardağı soğuk suda yarım saat ısıtılır.
** Salça, yağ çorba tenceresinde biraz kavrulur. Üzerine 5 su bardağı soğuk su veya et suyu konur. Islatılmış tarhana suyu ile birlikte ilave edilir.
** Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Uz atılır. Hafif ateşte ara sıra karıştırarak, 10 dk kaynatılır.
** Ateşten alınır. İstenirse üzerine kuru nane ufalanır. Küçük parçala kesilerek fırında veya yağda kızartılmış ekmek ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder