Düğün Çorbası için Malzemeler;
** 7 su bardağı et suyu
** 2 parça haşlanmış et
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** yarım çay kaşığı kırmızıbiber
** 2 yumurta
** 1,5 limon suyu
** 2 çorba kaşığı un
** 3 çay kaşığı tuz
Düğün Çorbası Yapılışı;
** Süzülmüş et suyu, çorba tenceresinde ateşe konur.
** Yumurtalar çatalla çırpılır. Un, limon suyu konarak karıştırılır. 1 su bardağı soğuk su ile sulandırılır.
** Kaynamakta olan et suyuna, süzgeçten süzülerek geçirilir. Tuz atılır. 1-2 dk kaynatmadan, karıştırarak pişirilir. Ateşten alınır.
** Küçük parçalara bölünmüş et ilave edilir.
** Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Önemli: Bu çorba için en iyi et suyu gerdandan elde edilir. Etleri de çorbaya didiklenerek kullanılır. Gerdan yok ise, üzerinde çorbaya yetecek kadar et bulunan koyun kemikleri kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder