Kereviz Çorbası için Malzemeler;
** 5 su bardağı et suyu veya su
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 1 çorba kaşığı kuru nane
** 3 orta boy kereviz
** 2 çorba kaşığı un
** 3 çay kaşığı tuz
Kereviz Çorbası Yapılışı;
** Kerevizlerin talaş kısmı temizleninceye kadar soyulup, yıkanır. Küçük parçalara doğranır. Hafif ateşte az su ile, ağzı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ezilerek püre yapılır.
** Yağ ile un az ateşte hafif pembeleştirilir.
** Karıştırarak ölçülü et suyu veya su, kereviz püresi, tuz, ufalanmış nane konur. 10 dk hafif ateşte pişirilir.
** Küçük parçalara bölünerek yağda veya fırında kızartılmış ekmek ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder