Yaz Türlüsü için Malzemeler;
** 300 gr kuşbaşı et
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
** 3 orta boy domates veya 1 çorba kaşığı salça
** 250 gr taze fasülye
** 2 adet dolmalık biber
** 1 orta boy patlıcan
** 1 orta boy kabak
** 100 gr bamya
** 2 orta boy soğan
** 2 çay kaşığı tuz
Yaz Türlüsü Yapılışı;
** Et, ince doğranmış soğan, yağ bir tencerede ateşe konur. Birkaç kere karıştırılıp kapağı kapatılır. Ateşi kısılarak et bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir.
** Kabukları soyularak küçük doğranmış domates veya salça ilave edilir. Karıştırılıp 2 bardak su konur Kaynayınca ateşi kısılır. Et yarı yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Sebzeler Yıkanır. Özelliklerine göre ayıklanır veya soyulup doğranır.
** Tencereye önce geç pişen fasülye konur. Biraz pişince diğer sebzeler ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Ateşten inmesine 10 dk kala tuz atılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder