User-agent: * Disallow: /search Allow: / Zeytinyağlı Bakla - Yemek Tarifleri

Kasım 28, 2011

Zeytinyağlı Bakla


Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla


Zeytinyağlı Bakla için Malzemeler;

** 1 Kg taze Bakla
** Yarım su bardağı zeytinyağı
** 2 orta boy soğan
** 1 tatlı kaşığı un
** 2 çay kaşığı şeker
** 3 çay kaşığı tuz
** Yarım demek dereotu
** 1,5 su bardağı yoğurt

Zeytinyağlı Bakla Yapılışı;

** Bakla yıkanı, ayıklanır, bir tencereye konur.
** ince doğranmış soğan zeytinyağı, şeker, tuz, yarım bardak kaynar su ilave edilir. Hafif ateşte kapağı açılmadan, ara sıra silkeleyerek suyunu çekinceye kadar pişirilir.
** 2 su bardağı kaynar su konur. Tencerenin şekline göre kesilmiş yağlı kağıt, baklanın üzerine yerleştirilir. Kapağı kapatılır.
** Kaynayınca ateşi kısılır. Bakla yumuşayıncaya kadar kapağı açılmadan hafif ateşte pişirilir.
** Yaklaşık yarım bardak suyu kalınca, un, yarım bardak soğuk suda ezilerek üzerine gezdirilir. 10 dakika daha pişirilip ateşten alınır.
** Tenceresinde soğutulur. Servis tabağına alınır. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
** Yoğurtla servis yapılır. İstenirse sarımsak konulur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder