User-agent: * Disallow: /search Allow: / Ezme Bezelye Çorbası - Yemek Tarifleri

Kasım 11, 2011

Ezme Bezelye Çorbası

Ezme Bezelye Çorbası


Ezme Bezelye Çorbası için Malzemeler;
Ezme Bezelye Çorbası


  • 8 su bardağı et suyu veya su
  • 2 su bardağı iç bezelye
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 kibrit kutusu kadar yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 küçük havuç
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 orta boy patates
  • 4 çay kaşığı tuz


Ezme Bezelye Çorbası Yapılışı;


  1. Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve sert olanları küçük küpler şeklinde doğranır.
  2. Yaprak sebzeler küçük parçalara doğranır.
  3. İnce doğranmış soğan yağ ile hafif pembeleştirilir. Un koyup birkaç kere karıştırılır.
  4. Ilık et suyu veya soğuk su bir seferde ilave edilir. Hazırlanmış sebzeler ve ayıklanıp yıkanmış prinç katılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirilir.
  5. Tuzu atılıp kaynatılır.
  6. Yumurta sarıları çırpılır. Soğuk süt katılır. Kaynayan çorbaya karıştırarak ilave edilir. Kaynama derecesinde ateşten alınır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder