User-agent: * Disallow: /search Allow: / Aşure - Yemek Tarifleri

Aralık 05, 2011

Aşure


Aşure

Aşure

Aşure için Malzemeler;

** 1,5 su bardağı aşurelik buğday
** yarım su bardağı pirinç
** 4,5 su bardağı toz şeker
** 1 kahve fincanı kuru fasülye
** 1 kahve fincanı nohut
** 1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
** yarım portakal kabuğu
** 5 adet kuru incir
** 1 kahve fincanı gül suyu
**1 kahve fincanı Hindistan cevizi rendesi
** yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
** 1 paket vanilya
** 1 paket tarçın

Aşure Yapılışı;

** Nohut, fasülye, buğday ayıklanır. Ayrı kaplarda akşamdan ıslatılır. Ertes gün nohut, fasülye ayrı kaplarda iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
**  Bir parmak kalınlığında dilimlenip ince kıyılmış portakal kabuğu, pirinç, ıslatılmış buğday büyük bir tencerede, suyu azaldıkça üzerine kaynar su ilave edilerek, buğday taneleri kayboluncaya kadar haşlanır.
** Haşlanmış nohut, fasülye kaynamakta olan tencereye konur. 20 dk bir arada kaynatılır.
** Şeker, ayıklanıp yıkanmış kuru üzüm katılır. Şeker eriyinceye kadar karıştırılıp 10 dk kaynatılır.
** Küçük doğranmış incir, gül suyu ilave edilir. 5 dk kaynatılıp ateşten alınır. Vanilya konup karıştırılır.
**  Sıcak iken tek kişilik kaplara konur. Soğuyunca ceviz, tarçın, Hindistan cevizi rendesi ile süslenir.

Önemli: İstenirse kaynar suda ıslatılarak zarları soyulup, küçük parçalara bölünmüş yarım su bardağı ceviz içi, kuru üzüm konurken birlikte ilave edilir.
Bu tarif tahmini 20 kap aşure içindir. Buna göre istendiği oranda azaltılıp veya arttırılabilir.

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder