User-agent: * Disallow: /search Allow: / Ispanak Suflesi - Yemek Tarifleri

Aralık 01, 2011

Ispanak Suflesi

Ispanak Suflesi

Ispanak Suflesi


Ispanak Suflesi için Malzemeler;

** 500 gr ıspanak
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı veya margarin
** 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
** 2 çorba kaşığı un
** 1 su bardağı süt
** 2 yumurta
** 1 çay kaşığı karabiber
** yarım çay kaşığı kırmızı biber
** 2 çay kaşığı tuz

Ispanak Suflesi Yapılışı;

** Ispanak ayıklanır, yıkanır. Hafif ateşte kendi suyu ile haşlanır. İki avuç arasında sıkılarak fazla suyu akıtılır. İnce kıyılır.
** Unla yağ sararmadan kavrulur. Soğuk süt birden konup karıştırılır. Bir taşım kaynayınca ateşten alınır.
** Ilınınca kıyılmış ıspanak, yumurta sarıları, kaşar peynirin yarısı, tuz, karabiber ilave edilip karıştırılır.
** Ayrılan yumurta akları bir fiske tuz konup çırpılarak katı haline getirilir. Ispanak karışımına karıştırılır.
** İçi yağlanmış, fırına girebilecek bir kaba alınır. Üzerine kalan kaşar peyniri rendesi serpilir. Kırmızı biber ekilir.
** Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında kırk beş dk pişirilir. Bekletilmeden sıcak servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder