User-agent: * Disallow: /search Allow: / Tencere Kebabı - Yemek Tarifleri

Aralık 24, 2011

Tencere Kebabı

Tencere Kebabı

Tencere Kebabı Nasıl Yapılır


Tencere Kebabı İçin Malzemeler;

** 1 kg kuşbaşı doğranmış koyun but eti
** 2 orta boy soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı domates salçası
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı tuz

Tencere Kebabı Nasıl Yapılır;

**Et, ince doğranmış soğan ve yağla bir tencerede kısa süre kavrulur. Kapak kapatılarak kısık ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir.
** Soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salça konur. Kısa süre de bununla kavrulur. İki su bardağı sıcak su ilave edilir. Kaynayınca ateşi kısılarak, et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Ocaktan inmesine yakın tuz ve karabiber konur. Pişince etin suyu yemeğin yarısında olmalı.
** Küçük kuşbaşı doğranıp, yağda kızartılmış patatesle servis yapılır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder