User-agent: * Disallow: /search Allow: / Çiğ Köfte - Yemek Tarifleri

Şubat 25, 2012

Çiğ Köfte

Tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte Çiğ Köfte özellikle mezopotamya da çıktığı bilinmektedir. Bir zorunlulukdan dolayı annenin evladına et yedirmek için kendi annelik sezgileri ile karar verip yapmış olduğu yöresel bir yemektir. 

Bulgur yaparken, kaynatılan buğdaydan suya geçen B vitamini, taneler tarafından tekrar özüne kadar emilip sudan alınır. Böylece bulgurda vitamin kaybı olmaz. Ayrıca tanelerin içinde bulunan niasin ile bulgur iyi bir besin maddesidir.

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır

Çiğ Köfte İçin Malzemeler;

** 300 gr yağsız, sinirsiz etten ince çekilmiş koyun kıyması
** iki su bardağı ince bulgur
** 1 tatlı kaşığı acı pul biber
** bir tatlı kaşığı kimyon
** bir çay kaşığı karabiber
** bir çorba kaşığı domates salçası
** yarım çorba kaşığı biber salçası
** bir orta boy soğan
** 5-6 dal maydanoz
** üç adet yeşil soğan
** İki çay kaşığı tuz

Çiğ Köfte Nasıl Yapılır;

** Kırmızı biber, yarım kahve fincanı su ile ıslatılır.
** Büyük bir tepsiye kıyma, çok ince kıyılmış kuru soğan, ıslatılmış kırmızı biber, karabiber, kimyon, tuz konur. Beş dakika yoğrulur.
** Tepsinin kenarındaki bulgurdan azar azar alınıp, köfteye eklenerek yoğrulur. Sertleştikçe arasıra yarım kahve fincanı su serperek bulgurun tamamı yedirilir. Domates biber salçası katılır.
** Ayıklanmış, ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz karıştırılır. Üç- dört dakika daha yoğrulur.
** Küçük parçalar alınarak avuç içinde sıkılıp tabağa sıralanır. Marul yaprakları ile servis yapılır.

Yemek Ustası ' ndan Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder