User-agent: * Disallow: /search Allow: / İçli Köfte - Yemek Tarifleri

Şubat 24, 2012

İçli Köfte

İçli Köfte Nasıl Yapılır 
İçli Köfte Nasıl Yapılır



İçli Köfte İçin Malzemeler

** 500 gr yağsız kıyma
** 1,5 su bardağı köftelik bulgur
** 1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
** 1 çorba kaşığı çam fıstığı
** 1 çorba kaşığı kuş üzümü
** 1,5 su bardağı kızartmalık sıvı yağ
** 3 yumurta
** 2 orta boy soğan
** 2 çay kaşığı karabiber
** 1 çay kaşığı kırmızı biber
** 4 çay kaşığı kimyon
** yarım demet maydanoz
** tuz


İçli  Köfte Nasıl Yapılır

** Margarin, fıstık, ince doğranmış soğana z ateşte kavrulur. Kıymanın yarısı konur. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulup ateşten alınır. Ceviz, karabiberin yarısı, kırmızı biberin yarısı, kimyonun yarısı, kıyılmış maydanoz ayıklanır. Bir çay kaşığı tuz konur ve karıştırılır.
** Bir tepside, bütün yumurta, bulgur, bir çay kaşığı tuz, kalan kıyma, kırmızı biber, kimyon karıştırılır. Yarım su bardağı sıcak sudan ara sıra serperek, bulgur taneleri yumuşayıp kayboluncaya kadar, avuç içi ile tepsiye sürterek kuvvetlice ovulup yoğrulur.
** Birer ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Nemli iki avuç arasında yumurta şeklinde yuvarlanır. Parmak ile ortası açılıp delinmeden kenarları iyice inceltilir.
** Açılan kısma hazırlanan içten doldurulur. El ıslatılarak ağzı büzülüp kapatılır.
** Kaynayan tuzlu suda yedi – sekiz dakika, az ateşte haşlanır. Süzülerek sudan çıkarılır.
** Kalan iki yumurta bir kaba kırılıp çırpılır. Haşlanan köfteler yumurtaya batırılır. Kızartılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder