Et yemekleri için sos için verdiğim bu sos, ızgara ve fırında
pişirilmiş et, tavuk,balık gibi yemeklerde kullanılabilirsiniz.
Et Yemekleri İçin Sos |
Et Yemekleri İçin Sos Malzemeleri
·
1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
·
1,5 su bardağı domates rendesi yada 1 çorba
kaşığı salça
·
Yarım su bardağı beyaz şarap yada et suyu
·
Yarım çay kaşığı kadar kırmızı biber
·
1 orta boy soğan
·
1 kahve fincanı sirke
·
2 diş kadar sarımsak
·
2-3 defne yaprağı
·
1 çay kaşığı kekik
·
1 çay kaşığı hardal
·
1 çay kaşığı tuz
Et Yemekleri İçin Sos Yapılışı
1- İnce
doğranmış soğan, zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur.
2- Domates
rendesi veya bir buçuk bardak suda eritilmiş salça, sirke, şarap yada et suyu,
kekik defne yaprağı, hardal, tuzla dövülmüş sarımsak, kırmızı biber kavrulan
soğana karıştırılır.
3- Kapak
kullanmadan yaklaşık 15 dakika hafif ateşte kaynatılır.
4- Karabiber
eklenerek sıcak yada hafif soğutulmuş şekilde servis edilir.
Yemek Ustası ‘ ndan Afiyet Olsun. . .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder