User-agent: * Disallow: /search Allow: / Etli Pazı Sarması / Kıymalı Pazı Sarması - Yemek Tarifleri

Haziran 25, 2023

Etli Pazı Sarması / Kıymalı Pazı Sarması

Bugün sofralarımıza lezzetli bir seçenek daha eklemek için buradayım. Etli pazı sarması, kıymalı pazı sarması, dolmalar... İsmi ne olursa olsun, bu enfes yemeğin tadı damağınızda iz bırakacak. Eşsiz lezzeti ve doyurucu içeriğiyle, bu tarif tam bir favori adayı! Pazı yapraklarının kıymalı harçla buluşmasıyla oluşan bu nefis dolmalar, sofranıza renk katacak. Hem yapımı keyifli, hem de sonuçları muhteşem olan bu tarif, misafirlerinizin gönlünü fethedecek. Hazırsan, beraber mutfağa girip harika bir yemeğe imza atalım.

Etli Pazı Sarması
Etli Pazı Sarması


Etli Pazı Sarması için Gerekli Malzemeler

12 adet pazı yaprağı

250 gram kıyma

1 büyük soğan (rendelenmiş)

1 çay bardağı pirinç

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay bardağı su

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Tuz (isteğe bağlı)

2 su bardağı su (sarmaların üzerini örtecek kadar)

Etli Pazı Sarması Yapılışı

Pazı yapraklarını yıkayın ve saplarını keserek ayırın.

Pirinci yıkayıp süzgece alın.

Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın ve rendelenmiş soğanı ekleyerek kavurun.

Soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Ardından kıymayı ekleyin ve kıyma iyice kavrulup suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Kavrulan kıymaya pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

Domates salçasını, karabiberi, pul biberi ve isteğe bağlı olarak tuzu ekleyin. İyice karıştırın.

Yarım çay bardağı suyu ekleyin ve karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın. Ocağı kapatın ve harcı soğumaya bırakın.

Pazı yapraklarını kaynar suda hızlıca haşlayın ve ardından soğuk suya alarak süzün.

Haşlanmış pazı yapraklarının sap kısımlarını kesin.

Her bir pazı yaprağının içine kıymalı harçtan koyun ve kenarlarını içe doğru kapatıp rulo şeklinde sarın.

Sarmaları, tencereye dizin ve üzerini örtecek kadar su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte sarmalar suyunu çekene kadar pişirin.

Suyu çeken sarmaları ocaktan alın ve ılık veya soğuk olarak servis yapın

Ve işte harika bir lezzet yolculuğunun sonuna geldik! Etli pazı sarması, kıymalı pazı sarması, dolmalar... Bu özel tariflerle dolu sofra, her lokmada keyif dolu anlar yaşattı. Pazı yapraklarıyla sarılan o muhteşem kıymalı harç, her bir ısırıkta damakları şenlendirdi. Bir araya gelen dostlar, aile fertleri veya sevdiklerinizle paylaştığınız bu özel yemek anları, hatıralara dönüşecek. Birlikte pişirme telaşları, güler yüzlerle yapılan sofra hazırlıkları, masaya servis edilen enfes dolmalar... Her bir an, sıcak bir aile ortamını yansıttı. Bu güzel tarifleri deneyerek sevdiklerinizi mutlu ettiğiniz için kendinizi tebrik edin. Umarım bu lezzetli yolculuk, başka güzel tariflerle devam eder ve sofralarımızı daima keyifle donatır. Sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz nice lezzet dolu anlara!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder