User-agent: * Disallow: /search Allow: / Etli Patlıcan Dolması / Etli Kuru Patlıcan Dolması - Yemek Tarifleri

Haziran 25, 2023

Etli Patlıcan Dolması / Etli Kuru Patlıcan Dolması

Merhaba arkadaşlar! Bugün size enfes bir Türk mutfağı klasiği olan etli kuru patlıcan dolması, ya da diğer adıyla etli patlıcan dolması tarifinden bahsetmek istiyorum. Dolmalar, mis gibi kavrulmuş etin, aromatik baharatların ve tabii ki lezzetli patlıcanların harmanlanmasıyla ortaya çıkan bir şölen. Tıpkı annemizin mutfağından çıkmış gibi sıcacık ve doyurucu olan bu dolmalar, sofralarınıza renk katmak için harika bir seçenek. Hazırsanız, gelin birlikte bu muhteşem dolmaların nasıl yapıldığını keşfedelim!

Etli Patlıcan Dolması
Etli Patlıcan Dolması

Etli Patlıcan Dolması için Gerekli Malzemeler


4 adet patlıcan

250 gram kıyma

1 büyük soğan, doğranmış

2 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak, ezilmiş

1/2 demet maydanoz, doğranmış

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Etli Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır Tarifi


Patlıcanları yıkayın ve sap kısımlarını keserek çıkartın. Ardından patlıcanları ortadan ikiye bölün.

Bir tencerede su kaynatın ve patlıcanları kaynar suya ekleyerek 5-7 dakika haşlayın. Patlıcanlar yumuşayana kadar haşlamaya devam edin.

Haşlanmış patlıcanları sudan çıkarıp soğuması için bir kenara alın.

Başka bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte pişirin.

Kıymayı ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.

Pirinci ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.

Salçayı, tereyağını, sarımsağı, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karıştırarak kıyma dolmasının iç harcını hazırlayın.

Maydanozu doğrayın ve iç harca ekleyin. Karıştırarak malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.

Haşlanmış patlıcanları alın ve içlerini bir kaşık yardımıyla oyun. Patlıcanların kabuklarını zarar vermeden çıkarın.

Patlıcanların içlerine hazırladığınız kıymalı harçtan doldurun. Doldurduğunuz patlıcanları bir fırın kabına yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Dolmaların üzeri kızarana kadar fırında tutun.

Pişen Etli Patlıcan Dolması sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.

İşte bu kadar! Artık etli kuru patlıcan dolması tarifinin püf noktalarını ve adım adım yapılışını öğrendik. Bu lezzetli dolmaları deneyerek misafirlerinizi şaşırtabilir, sevdiklerinize özel bir ziyafet sunabilirsiniz. Etli patlıcan dolması, Türk mutfağının eşsiz bir lezzeti ve dolma severlerin favorisi olan bir yemek. Dolmaları pişirirken evinizi saran o enfes kokular, sofranıza gelen lezzetle birleşerek harika bir deneyim sunacak. Hem gözünüze hem de midenize hitap eden bu dolmalar, sofralarınızı şenlendirecek ve damakları şenlendirecek. Haydi, şimdi mutfağa adım atın ve etli kuru patlıcan dolması ile dolu dolu bir ziyafet yaşayın! Afiyet olsun, dolmalarınız bol baharatlı ve doyurucu olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder