User-agent: * Disallow: /search Allow: / Etli Domates Dolması / Etli Domates Dolması Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri

Haziran 25, 2023

Etli Domates Dolması / Etli Domates Dolması Nasıl Yapılır

Merhaba! Bugün seninle harika bir tarif paylaşmak istiyorum: Etli Domates Dolması! Bu lezzetli dolmalar, etin aromasıyla domatesin taze tadının mükemmel bir birleşimiyle sana enfes bir deneyim sunacak. Birlikte bu tarifi yaparken, mutfağımızda harika bir uyum yakalayacağız. Hazırsan, hemen başlayalım!

Etli Domates Dolması
Etli Domates Dolması


Etli Domates Dolması için Gerekli Malzemeler

8 adet orta boy domates

200 gram dana kıyması

1 su bardağı pirinç

1 adet soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı nane

1 yemek kaşığı pul biber

Tuz

Karabiber

Su

Etli Domates Dolması Nasıl Yapılır Tarifi

İlk olarak domateslerin üst kısmını keserek kapaklarını çıkarın. İçlerini bir kaşık yardımıyla oyup iç malzemeleri için hazırlayın.

Soğanı küçük küçük doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, eritin. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Kavrulan soğanın üzerine dana kıymasını ekleyin ve kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

Kıyma suyunu çektikten sonra pirinci ve dolmalık fıstığı ekleyin. Pirinçler suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra kuş üzümünü, tuzu, karabiberi, nane ve pul biberi ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.

Domateslerin içini hazırladığınız iç harçla doldurun. Kapaklarını yerleştirin.

Bir tencereye sıkıca yerleştirilmiş dolmaları dizin. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirin.

Domatesler pişip dolmalar iyice yumuşadığında servis yapabilirsiniz.

Etli Domates Dolması, pilav veya yoğurtla birlikte servis edilebilir. Afiyet olsun!

Etli Domates Dolması! Mutfaktaki ustalığımızın meyvelerini topladık ve ortaya enfes bir yemek çıkardık. Bu dolmaları yaptığımız süre boyunca hem lezzetli bir aromayla hem de samimi bir sohbete daldık. Şimdi masada, etli dolmaların sıcacık olduğu bir tabakla karşılıklı oturup keyif yapmanın zamanı geldi. Birlikte bu lezzeti paylaşmak, dostluk ve mutluluğun tadını çıkarmak için mükemmel bir fırsat. Şimdiden afiyet olsun ve bir sonraki mutfağımızdaki maceraya kadar bol bol güzel anılar biriktirelim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder