Etli Taze Bamya için Malzemeler;
** 500 gr taze bamya
** 250 gr kuşbaşı et
** 3 kibrit kutusu büyüklüğünde et
** 1 kahve fincanı limon suyu
** 2 orta boy soğan
** 4 orta boy domates
** 2 çay kaşığı tuz
Etli Taze Bamya Yapılışı;
** Et, ince doğranmış soğan, yağ bir tencerede ateşe konur. Birkaç kere karıştırılıp kapak örtülür. Ateşi kısılarak et bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir.
** Kabukları soyularak küçük doğranmış domatesler katılır. Karıştırarak 1-2 dk pişirilir. 2 bardak su konur.
** Kaynayınca ateşi kısılır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Limon suyu ve tuz ilave edilir.
** Yıkanmış bamya süzülür. Başları koni şeklinde kesilir. Bekletilmeden kaynayan ete ilave edilir. Kaynayınca ateşi kısılır. Hafif ateşte bamya yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Önemli: Bamya pişirilirken kötü bir görüntü olmaması için tencereye kaşık sokmayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder