** 12 adet yağsız koyun veya kuzu pirzolası
** Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
** yarım su bardağı un
** 3 yumurta
** 1 su bardağı galeta tozu
** 1 çay kaşığı karabiber
** 1 su baradğı kızartmalık yağ
** Tuz
Pirzola Pane Yapılışı;
** Akı sarısı karışıncaya kadar çırpılmış yumurtaya, yarım çay kaşığı karabiber, kaşar peyniri rendesi konup karıştırılır.
** karabiber, tuz serpilmiş pirzolalar una bulanıp, yumurtalı karışıma sonra galetaya batırılır. El ile düzeltilerek kızgın yağda kızartılır. Kağıt yayılmış tepiye alınır.
** Servis tabağına sıralanır. Araları maydanoz ile süslenir. Kızarmış patates ile sıcak olarak servis yapılır.
www.yemekustasi.blogspot.com dan Afiyet Olsun.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder