User-agent: * Disallow: /search Allow: / Bezelyeli Pilav / Bezelye Pilav / Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır - Yemek Tarifleri

Haziran 24, 2023

Bezelyeli Pilav / Bezelye Pilav / Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır

Bezelyeli pilav, Türk mutfağının sevilen ve pratik bir pilav çeşididir. Bu lezzetli pilavda, tane tane pişmiş pirincin yanı sıra renk ve lezzet katması için bezelyeler kullanılır. Bezelyeli pilav tarifi oldukça basittir ve genellikle ana yemeklerin yanında tercih edilir. Tereyağıyla sotelenmiş bezelyelerin, pirinçlerle birleştiği bu nefis pilav, sofralarınıza lezzetli bir alternatif sunar. Hem göze hem de damaklara hitap eden bezelye pilav tarifi ile sofralarınıza renk katın.


Bezelyeli Pilav
Bezelyeli Pilav


Bezelyeli Pilav için Gerekli Malzemeler


1 su bardağı pirinç

2 su bardağı su

1 su bardağı dondurulmuş bezelye

1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)


Bezelyeli Pilav Nasıl Yapılır


1-Pirinci temizlemek için bir kaseye koyun ve üzerine su ekleyin. Pirinçleri elinizle ovuşturarak suyu bulandırın ve ardından süzgeç yardımıyla suyu boşaltın. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayın, su artık berrak olana kadar.


2-Pirinci ılık suyla yıkayın ve suyu süzün.


3-Tencereye tereyağını veya sıvı yağı ekleyin ve eritin. Eriyen yağın üzerine bezelyeleri ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak soteleyin.


4-Sotelediğiniz bezelyelerin üzerine pirinci ekleyin ve birkaç dakika karıştırarak kavurun. Pirinçlerin saydamlaşmasını sağlayın.


5- 2(iki) su bardağı suyu tencereye ekleyin. Tuz ve isteğe bağlı olarak karabiberi de ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.


6- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pilavı yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Pirinçler suyunu çekene kadar bekleyin.


7- Pişirme süresi tamamlandığında tencerenin altını kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın. Kapak kapalı olarak 10 dakika kadar dinlendirin.


8- Bezelyeli pilavınız hazır! Pilavı bir spatula veya çatalla karıştırarak servis yapabilirsiniz. Yanında et, tavuk veya sebzeli yemeklerle servis edebilirsiniz.


Bezelyeli pilav, bezelye pilavı tarifi ile sofralarınızı renklendiren, lezzetiyle damakları şenlendiren bir pilav çeşididir. Bu tarifte tane tane pişmiş pirincin yanı sıra sotelenmiş bezelyeler, zengin bir lezzet ve görsel bir şölen sunar. Bezelyeli pilav, bezelye pilav, bezelyeli pilav nasıl yapılır, bezelyeli pilav tarifi ile kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu enfes pilav, misafirlerinizin beğenisini kazanacak ve sofranızı renklendirecektir. Denemeye değer olan bezelyeli pilav tarifi ile mutfağınıza şahane bir lezzet katın.


Diğer pilav tariflerimizi incelemek için PİLAVLAR sayfamızı inceleyebilirsiniz. 


Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder