User-agent: * Disallow: /search Allow: / Etli Yaprak Sarması / Kıymalı Yaprak Sarma - Yemek Tarifleri

Haziran 25, 2023

Etli Yaprak Sarması / Kıymalı Yaprak Sarma

Merhaba arkadaşlar! Bugün size lezzetli ve geleneksel bir tarifle karşınızdayım: Etli Yaprak Sarması! Bu nefis yemeği yaparken kıyma ile buluşan taze üzüm yaprakları, muhteşem bir uyum sağlıyor. Yapraklar sarmaya sarılıp, tencerede pişerken etin o lezzeti ve pirincin o kusursuz kıvamı ortaya çıkıyor. Hem yapımı keyifli, hem de sonucu mükemmel olan bu tarifi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Şimdi, birlikte mutfağa adım atıp, bu eşsiz lezzeti yakalamak için kolları sıvayalım! Hazırsanız, başlayalım!

Kıymalı Yaprak Sarma
Etli Yaprak Sarması


Etli Yaprak Sarması için Gerekli Malzemeler

1 su bardağı pirinç

300 gram dana kıyma veya tavuk kıyma

1 adet soğan, ince doğranmış

1/2 demet maydanoz, ince doğranmış

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

1 çay bardağı limon suyu

Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

Taze üzüm yaprağı (yeteri kadar)

Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi

Pirinci bir kaseye alın ve bol suyla yıkayın. Ardından suyunu süzün ve bir kenarda bekletin.

Kıymayı derin bir kaba alın. İnce doğranmış soğan, maydanoz, domates salçası, biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Yaprakları taze üzüm yaprağı suyu veya kaynar suda hafifçe haşlayın. Yaprakların sertliği gidene kadar kaynatmak yeterlidir. Haşlanan yaprakları süzün ve soğuması için bir kenara alın.

Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Kıymalı harcı ekleyin ve kıyma iyice kavrulana kadar karıştırarak pişirin.

Süzdüğünüz pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.

Tencereye suyu, limon suyunu ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.

Orta ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pirinçler suyunu çekip yumuşayacaklar.

Pişen harcı ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.

Yaprakları düz bir zemine serin ve her bir yaprağın ortasına hazırladığınız harçtan koyun.

Yaprakları kenarlardan içe doğru sarın ve rulo şeklinde sarın.

Sardığınız yaprakları tencereye yerleştirin, üzerlerine bir tabak kapatın ve üzerine su ekleyin.

Sarmaları kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.

Piştikten sonra ocaktan alın ve servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine limon dilimleri veya yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Harika! Artık etli yaprak sarması keyfini çıkarmanın tam zamanı. Dolgun yaprakların içinde saklanan leziz kıyma ve pirinç harcıyla bu yemek, sofranıza neşe ve tat getirecek. Bir tabak sarmayı yanına biraz yoğurt ekleyip, arkadaşlarınızla ya da sevdiklerinizle paylaşmanın keyfine varın. Geleneksel bir lezzet olan kıymalı yaprak sarması, geçmişten gelen bir lezzet yolculuğuna davet ediyor sizi. Sıcacık, taze ve doyurucu bir öğün için bu tarifi denemeyi unutmayın. Umarım bu tarif sizin için de unutulmaz bir deneyim olur. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder